martes, 8 de octubre de 2019

Què has dit? Pòlid és mort?

1. Assenyaleu la importància d’aquest fragment en el conjunt de l’obra.

La importancia del fragment de l'obra es que Èdip li quede poc per descobrir la veritat de qui es son pare.

2. Caracteritzeu la funció dels personatges en el text proposat.

-Iocasta: és la esposa d'Èdip fa la funció de transmetre-li el missatge i alegrar-se ja que no havia mort per la culpa d'Èdip.
-Missatger: és la persona dona la noticia de que son pare esta mort.
-Èdip: és el protagonista de descobrir la mort del seu pare.

3. Importància i sentit d’Edip rei.

Èdip al enterar-se de que son pare estava mort no s'ho creia ja que l'oracle es va equivocar en la mort de son pare. 

4. Tema: "El mite en la formació dels poemes homèrics

Iliada: l'obra no narra tota la guerra entre Troia i Grècia, provocada per la fugida d'Helena amb Paris, príncep troià, el que desperta la fúria de Menelau, que demana ajuda al seu germà Agamèmnon per marxar enfront de la ciutat del rei Príam per recuperar la seva dona.
Odisea: comença a Grècia, anys després de la guerra de Troia. Ulisses (Odisseu), el rei d'Ítaca, no ha aconseguit tornar a casa i molts ho creuen mort, fet que no és cert, la deessa Calipso el reté. A més Posidó (déu del mar) no està disposat a deixar-li tornar a casa per haver encegat al seu fill. Mentrestant, a Ítaca, la seva esposa Penèlope és assetjada de pretendents que volen casar-se amb ella ara que Ulisses no hi és. La deessa Atenea guia a Telèmac, fill d'Ulisses, perquè busqui informació sobre el seu pare. Telèmac visita al rei Nestor en Pilos, aquest li rep bé i li aconsella visitar al rei Menelau en Esparta. Un cop allà aquest li informa que el seu pare és viu i és presoner de Calipso. Mentre Telèmac està fora els pretendents de Penèlope fan plans per matar-lo al seu retorn.


No hay comentarios:

Publicar un comentario