domingo, 6 de octubre de 2019

6.El teatre grec: la tragèdia

El teatre grec: la tragèdia

La tragedia i la comedia són formes del teatre grec nascut el l'epoca classica.
  • El origen de la tràgedia es celebraba en les festes anuals en honor a Dionís, Bacus, aquesta es va convertir en el gènere per excel·lència. Les obres de la comèdia estaven basades en l'humor, la sàtira i la paròdia.
  • Els autors de la tragedia sòn: Èsquil, Sòfocles i Eurípides, i de la comedia  Aristòfanes i Menandre.
  • Els personatges de la tragedia, deus i herois resolien el problemes de  la humanitat i la relació de l’home amb el seu destí, amb el món, amb la justícia divina o amb les seues pròpies passions. I els personatges de la comèdia són individuals.  
  • Els temes es recolzen en la mitologia o en l’èpica i se centren en el destí, la culpa i el càstig diví.Un tema molt freqüent és la lluita del’individu contra el seu destí.Els arguments de la tragèdia és mitologic i tradicional. En la comèdia els temes són de accions quotidianes dirigits als ciutadans. L'argument és producte del autor i el públic ho desconeix. 
  • L’acció dramàtica  és plena de grandiositat i elevades passions.Basada en el patiment per un «confIicte». Acaba amb la mort, el suïcidi o la bogeria de l’heroi o dels seus familiars o amics, sacrificats per rebel·lar-se contra les lleis del destí. L’acció dramàtica de la comèdia  naix d’una situació angoixosa que l’heroi.

No hay comentarios:

Publicar un comentario