jueves, 30 de enero de 2020

2-Gustave Flaubert. L'home

Gustave es el fill d'un metge per això es va crear en l'hospital. En el segle XIX hi havien inestabilitats polítiques, però l'obra de Flaubert es centra en temes contemporanis. També en aquesta època es crea una clesse burgesa nascuda de la industrialització i del comerç. Flaubert odiarà aquesta classe social perque per a ell significava vulgaritat. Per això es va quedar a marge de la societat i la política.
L'any 1844 va deixar els estudis per culpa d'una malaltia nerviosa crònica. 
L'any 1846 va se important en la vida de Flaubert perquè mor el seu pare i dos meses despres la seua germana Caroline. Va viure amb  la seua mare i la seua neboda.
Va coneixer dues persones molt iportant per a la seua vida. Louis Bouilhet qui estava sempre al seu costat i Louise Colet qui va ser la seua amiga i finalment la seua amada. Va escriure la seua relació de vuit anys. Després de les violentes discussions crea la seua ruptura en 1868.
Gustave no es va casar i volia viure aïllat del món, de la societat burgesa i de les distraccions per poder escriure.
L'any 1849 fins 1851 Flaubert i un amic van viatjar a l'Egipte, Síria,Palestina, Grècia i Itàlia. Eixos viatges el va ajudar per recollir sentiments, idees, etc.
Al tornar a Croisset va començar l'elavoraió de madame Bovary que va durar més de quatre anys. Va començar a publicar-se en 1856 a Revue de Paris. Va tindrer molt d'exit.
En 1869 va terminar el llibre que le va costar sis anys de treball, anomenat L'educació sentimental. A Flaubert li agradava llegir les seues obre en veu alta per veure com sonava els seus sonets. Va passar un mal any perquè va morir el seu amic íntim Bouilhet.
Es va trencar en una època la cama i va estar un any en repos on va continuant escrivent. va publicar la seua famosa obre Tres contes: La llegenda de sant Julià l'Hospitalari i Un cor simple.
Va morir als cinquanta-nou anys el 1880. Va morir d'un atac a croisset. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario