martes, 3 de diciembre de 2019

Tema 3 . Curiositats

  • Qui no ha vist mai una pel·lícula basada en una obra de Shakespeare? De Hamlet, per exemple, deu haver-hi un centenar de versions. Veieu aquesta adaptació del 1990 i feu-ne un comentari. Per cert, com aneu d'anglés?  
Crec que tot el mon hem vist almenys una pelicula de Shakespeare, "Hamlet" és una pel·lícula de 1990, dirigida per Franco Zeffirelli i protagonitzada per Mel Gibson, Glenn Close, Alan Bates, Paul Scofiel, Ian Holm i Helena Bonham Carter en els papers principals. Això és una adaptació de l'obra homónima de William Shakespeare. Fou galardonada amb el premi 'David di Donatello' 1991 a la millor pel·lícula estrangera.La pel·lícula comença amb el funeral de Hamlet, rei de Dinamarca (Paul Scofield)). El seu fill, el príncep Hamlet (Mel Gibson) i la reina viuda, Gertrudis (Glenn Close) es lamenten i el ploren. Claudi (Alan Bates), germà del rei, contempla l'escena mentre observa lascivament a Gertrudis i el jove Hamlet s'adona de la seua mirada. Després de dos mesos, Gertrudis es casa amb el seu cunyat Claudi, fet que indigna Hamlet, que entra en una profunda depressió que el fa anar sempre vestit de color negre. La confirmació de que la mort del seu pare, per mitjà del fantasma d'aquest, no havia sigut natural, sino un cruel assassinat fratricida a mans de Claudio, i la promesa del jove príncep de venjar-lo, desencadena una sèrie d'actes tràgics i violents en els que Hamlet fingirà locura, abandonarà el seu amor Ofelia (Helena Bonham) i es llançarà a la fortuita i irrefrenable carrera a la consumació de la seua venjança fins a acabar morts tant ell com la seua mare i el seu oncle.
  • Però potser l'anglés no siga el vostre "fort". Aleshores, proveu amb aquestes diferents versions teatrals. Quina preferiu? 
 La millor versió és l'última, perquè ens crida l'atenció que la persona que representa a Hamlet es una do.
  • Una altra cosa, heu vist El Rei Lleó? I ara, què té a veure la pel·lícula de Disney amb Hamlet? No, no estic delirant... 
En El Rei LLeó apareixen una sèrie d'elements dramàtics de l'obra Hamlet de W.Shakespeare. Per exemple, en la pel·lícula d'animació, Scar mata el seu germà Mufasa per aconseguir el tron, com ocorre en el clàssic de la literatura quan Claudio assassina el seu germà. A més, en la pel·lícula, al protagonista se li apareix el fantasma del seu pare, tal i com pasa en Hamlet. En ambdós casos també, hi ha un parell de personatges fonamentals relacionats amb el principal.( Rosencrantz y Guildenstern i Timón i Pumba, respectivament).
  • Hamlet en la pintura. Quin quadre triaries per a penjar al menjador de ta casa? Potser no cap...Resultado de imagen de hamlet cuadroResultado de imagen de hamlet cuadro
  • Si mai viatgeu a Dinamarca, recordeu-vos de visitar el castell de Kronborg, a la ciutat d'Helsingor. Com relacionaríeu Kronborg amb Hamlet? 
La història i la literatura es barregen en el castell de Kronborg, pels passadissos pel qual anava Hamlet preguntant-se si ser o no. El castell està a la ciutat de Helsingor, en la seua versió anglesa i segons la versió de Shakespeare.

No hay comentarios:

Publicar un comentario