jueves, 12 de diciembre de 2019

Ser o no ser Shakespeare?

  • Ja deus saber que alguns estudiosos dubten que fóra William Shakespeare l'autor de les 37 obres teatrals atribuïdes i dels seus coneguts sonets. Explica breument alguna de les teories que tenen més adeptes.
Sovint s'ha dit que Shakespeare no posseïa l'educació requerida per haver escrit les seves obres. Shakespeare va acudir al col·legi The King’s School de Stratford fins als catorze anys. A més, no hi ha constància que Shakespeare acudís a la universitat.
D'altra banda, un incendi va destruir el Globus i en l'incendi molts dels textos es van perdre i van haver de ser reescrits amb l'ajuda de Fletcher (qui va acabar Enrique VIII), Donne i altres escriptors, que es reunien per sopar el primer divendres de cada mes.A més, s'han barrejat molts noms com els autèntics autors de les obres de Shakespeare: Christopher Marlowe, Francis Bacon o Edward de Vere. Encara que el candidat més possible és Edward de Vere.
La primera persona que va dubtar sobre l'autoria del dramaturg anglès Shakespeare en les seues obres fou Delia Bacon, una dona americana que en 1980 va publicar un llibre que deia que les obres es van elaborar amb la col·laboració d'altres autors, concretament de Francis Bacon.
Açó ho conta a la pel·lícula Anonymous, l'any 2011, on  es donava a entendre que era aquest el vertader autor de les obres i Shakespeare era sols un bufó. 
I algunes teories més extravagants creuen que va ser la reina Isabel I la vertadera autora de l'obra del dramaturg anglès, tot i que s'han suggerit més de 77 autors per a atribuir-los l'autoria de les obres de Shakespeare.

Resultado de imagen de ser o no ser

Shakespeare va destacat com dramaturg, poeta i actor anglès. És considerat l'escriptor més important en llengua anglesa i un dels més cèlebres de la literatura universal. En l'actualitat, el volum de les seves obres completes són estudiades a tot el món, i indispensable per al teatre i les llars anglosaxons; Hamlet, Otel·lo o Macbeth s'han convertit en símbols i el seu autor és un clàssic sobre el que corren rius de tinta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario