martes, 11 de febrero de 2020

4.Personatges

Els personatges. Hem de tindre en compte que al llarg de la novel·la Emma té diferents amants, els quals en realitat responen a diferents tipus d'amor. També hem de remarcar les semblances del personatge d'Emma amb el Quixot.

Flaubert va fer un gran treball representant als seus personatges com mediocres, vulgars presumptuosos i altres atributs negatius que l'autor els donava com a forma de criticar la societat burgesa de l'època. El autor tenia una forma molt cruel de crear els seus personatges, els quals en lloc de destacar per les seues qualitats destacaven més bé pel contrari, creant així antiherois. Flaubert no va ser el primer a utilitzar aquest recurs. Per fer aquests personatges no es basa en una persona en concret, més bé una mescla de vàries persones. Volia que aquests foren literaris. Personatges:

- Emma Bovary és una dona que al casar-se amb un metge de poble descobreix que s'avorreix i necessita més. Acudeix a una festa aristòcrata i descobreix que ja no està a gust amb el seu paper. S'obsessiona per les compres, té diversos amants, es crea deutes i finalment acaba per suïcidar-se. Emma, igual que don Quixot, embogeix després d'haver llegit llibres romàntics, fent que confonga el món real amb les seues fantasies. Ambdós personatges xoquen brutalment amb la societat que els envolta. Emma Bovary és un personatge inconformista que no accepta el paper secundari que li atorga la societat pel fet de ser dona. La moral cristiana que adopta la burgesia del segle XIX oprimeix tant a la classe treballadora com al món rural. Flaubert no és l'únic que parla sobre aquest tema. En aquesta època s'escriuen una gran quantitat de llibres sobre el matrimoni i l'adulteri, exemples d'aquest són Anna Karenina, La Regenta, Fortunata i Jacinta entre altres.Flaubert defensava la ciència i el coneixement intel·lectual, encara que no ho veia compatible amb la mediocritat buegesa de l'època.

- Charles Bovary
és un personatges interesant i complex al principi de la novel·la se dedique uns capítols sobre la seva vida des de menut fins a conèixer a Emma, per això sembla que ell vaja a ser el protagonista de la novel·la. Encara que no li falten qualitats durant tota la novel·la, Flaubert deixa clar que aquest és un personatge feble, sense voluntat pròpia i subordinat a la seva dona, a la qual admira. De fet Flaubert li dedica a aquest personatge l'inici i l'acabament de l'obra com si la vida d'Emma només hagués sigut una part de la vida de Charles, el qual una volta morta Emma la romantitza i exalta encara més.


- Rodolphe és l'amant d'Emma. És un home que ve de ciutat i es creu superior als del poble. Sedueix a Emma i s'espanta quan ella vol compromís. Flaubert l'identifica com Don Juan, seductor i superficial.

- Léon és el segon amant d'Emma. És fatu i vulgar i s'assembla a Emma en la seua mediocritat i en els somnis vans i falsament romàntics. Es deixa dur per ella que el domina totalment.

- Homais apotecari vanitós, anticlerical, defensa el progrés i l'únic que vol és exhibir-se com a notari del poble. És un home vil, mesquí i servil davant dels superiors. En el fons està enamorat d'Emma però no s'atreveix a estimar-la.

- Lheureux és un comerciant vil i abjecte, usurer traïdor i hipòcrita com ningú. Ell és qui prepara les trampes econòmiques a Emma.

- Binet
individu anodí i gris que representa la monotonia. Porta una pipa que és el símbol de no fer res.

- Bournisien que representa la tradició i el conservadorisme.

- Mare de Emma dominant i autoritària.

- Pare d'Emma rude i preocupat per la seua hisenda

- Pare de Charles simple, primitiu, sincer i lliure.

- Cec i Hippolyte víctimes de la incapacitat de Charles i Hommais.

- Justin adolescent enamorat d'Emma.

- Nens víctimes marginals i marginades.

- Serventa esclava de Lheureux (13 anys).

- Berthe, filla de Mme. Bovary (obrera de la Revolució Industrial).

La resta de personatges secundaris no tenen simbolisme i ajuden a a desenvolupar l'ambient en que es desenvolupa el drama.



















No hay comentarios:

Publicar un comentario