domingo, 29 de septiembre de 2019

5.Els poemes homèrics: Resum.



Mitologia

L'home no comprenia la causa de molts fenòmens naturals i també socials i, com que no els podia justificar per l'experiència quotidiana, va recórrer a explicacions fabuloses, mítiques.Els mites, doncs, van lligats amb la religió, ja que l'existència de déus obliga l'home a adorar-los i honorar-los perquè l'afavoreixin i no se li posin en contra.
La mitologia grega reflecteix una concepció del món. El mite, i això és l'important, era la forma a través de la qual un grec entenia la realitat. Amb imatges brillants, escenes espectaculars i aventures apassionants, els grecs expressaven tant realitats físiques com elements antropològics (costums, tradicions folklòriques, cultes, actitud davant de la mort, etc.).Els més antics monuments literaris que es conserven en llengua grega són dos extensos poemes èpics, la Ilíada i l’Odissea atribuïts a Homer.
La mitologia grega comprén un gran nombre de relats molt diversos. D'origen popular i anònim, en un principi els mites es van transmetre sobretot per via oral. En alguns, els seus protagonistes són déus; en d’altres intervenen també humans, ben sovint dotats de qualitats, sobretot físiques, superiors a les dels seus semblants; tampoc no és estrany que hi apareguen éssers fabulosos i monstres. Normalment, les històries se situen en èpoques anteriors als temps històrics i els fets narrats no han succeït mai. Si en algun cas es pot observar un rerefons històric, la realitat no ha estat com se’ns conta, sinó que personatges i situacions apareixen engrandits i allunyats de l'experiència de l'home comú.

Resultado de imagen de poemes homerics

LES FONTS DE LA MITOLOGIA: AUTORS GRECS I LLATINS
 

Per transmetre els mites antigament eren oralment i la mitologia esteva lligada a la religió. A la Grècia antiga, els principals dipositaris de la tradició mítica eren els poetes professionals, que cantaven les narracions fabuloses rebudes dels
seus mestres. D'altra banda, estaven els llibres sagrats. Va nàixer la mitologia al segle VIII a. C. utilitzan l'alfabet i un d'aquests poetes, anomenat Homer per la tradició, va posar per escrit un capítol de la guerra de Troia a la Ilíada, la primera obra de la literatura grega i europea conservada.








Hi han dues teories sobre la relació entre la Iliada i l'Odissea
-La Iliada i l'Odisea son obres de dos poetes diferents.
-Son del mateix autor pero la Iliada primerenca a l'odissea.

No hay comentarios:

Publicar un comentario