jueves, 23 de abril de 2020

Carla. Les flors del mal. Estructura

Charles Boudelaire tan sols tenia 6 anys el seu pare va morir i la seva mare es va tornar a casar molt ràpid amb un home al qual Charles odiava. Quan aquest va ser major de edat va rebre l'herència de son pare i va gastar-la en art, moda, lloguers, etc. En aquesta època comença a recitar els primers poemes de Les flors del mal, i als vint-i-pocs anys viu endeudat.
En la Revolució les conviccions de Boudelaire s'afermen al haver passat anys plens d'adiccions i misèries entre altres.  L'any 1855 parla de com els artistes fan de si mateixos tot. Més tard, l'any 1857  publica el poema Les flors del mal i a pesar de ser un poemari ple d'obsenitats i blasfèmies no té por a la censura, però al contari del que pensava va haver de pagar una multa i eliminar sis poemes aixó le provoca rencor.

L'any 1860 publica Els paradisos artificials i l'any següent publica la versió corregida i ampliada de Les flors del mal. Més tard, l'any 1866 li diagnostiquen diverses malalties provocades pel sífilis, l'alcohol i l'opi. Després de passar mesos, sent parlar i amb quaranta-sis anys mor als braços de la seva mare.

Després de la seva mort esva publicar les Obres Completes i l'any 1931 el consagra com a clàssic "La Pléiade" . Més tard es tornen a publicar els 6 poemes prohibits pel juí.
De Boudelaire caldria destacar els seus textos que són diferents entre si. Així doncs dins d'un mateix text pot passar de la descripció a l'aforisme i així molts més exemples.

 Actualment podem gaudir de l'obra de Boudelaire. En l'obra vol recalcar les diferencies entre els personatges. Podem llegar l'obre quasi al complet traduïda a la nostra llengua, a falta d'un parell d'assatjos.

Baudelaire y el descenso a los infiernos

2 comentarios:

  1. Està bé, però algunes oracions no tenen sentit:
    Podem llegar l'obre ???
    Corregeix: endeutat, diferències, assajos.
    Un 6.50

    ResponderEliminar
  2. Açò del confinament no s’acaba mai!
    A partir d’ara, seguint les indicacions de la Conselleria, les activitats les haureu de realitzar via Aules. La pròxima la teniu per al dia 8 de maig.
    Ànims!

    ResponderEliminar